top of page

Blog

Treenaatko kuntosalilla tuloksetta? Tässä vika.


Älä hukkaa aikaasi vääränlaisella tai tehottomalla treenaamisella! Opi harjoittelemaan oikein - tunnet ja näet tulokset kuukaudessa. Kuntosalikortti lompakossa ja ajan viettäminen kuntosalilla ei yksin riitä kohentamaan kuntoasi. Jotta syntyisi tuloksia, sinun pitää treenata keskittyneesti, tehokkaasti, oikeaoppisesti ja mahdollisimman suurilla painoilla.

Käytätkö kuntosalilla pieniä painoja, koska pelkäät saavasi suuret ja miehekkäät lihakset? Turhaan! Tämä on yksi kuntosaliharjoittelun suurimpia harhakäsityksiä. Naisille ei kasva valtavia lihaksia, kovallakaan kuntosaliharjoittelulla. Meillä naisilla ei kerta kaikkiaan ole hormonaalisia edellytyksiä suuren lihasmassan kehittämiseen. Muutama harva poikkeus lukuunottamatta.

Ratkaisu: Käynnistä kehosi aina ensin lämmittelyllä, joko crosstrainerilla tai stepperillä. Tee rohkeasti lyhyitä, nousujohteisia sarjoja kunnon painoilla. Painomäärän pitää olla niin suuri, että viimeisen toiston jälkeen et pysty enää jatkamaan. Näin lihakset kiinteytyvät ja saavat kauniin muodon. Tässä esimerkki nousujohteisesta suorituksesta jalkaprässissä: lämmittelysarja 10-15 toistoa x 40 kg, 8 toistoa x 60 kg, 6 toistoa x 70 kg, 4 toistoa x 80 kg. Kilojen määrä riippuu tietysti tämän hetken kunnostasi.

Unohda laitteet ja pysy perusliikkeissä vapailla painoilla, eli jalkakyykky ja/tai jalkaprässi, maastaveto, penkkipunnerrus, pystypunnerrus, leuanveto tai talja. Opettele likkeet oikein PT:n avulla. Kehosi tottuu nopeasti treeniin, joten Tee säännöllisesti muutoksia harjoitusohjelmassasi, keho tottuu nopeasti treeniin ja kehitys hidastuu.

Teetkö ylipitkiä sarjoja, koska uskot niiden polttavan rasvaa paremmin? Pitkät, yli 20 toiston sarjat parantavat lihasten kestävyyttä, ei voimaa. Ne eivät edistä paikallista rasvanpolttoa, koska sellainen ei ole ylipäätään mahdollista. Kun elimistö käyttää rasvavarastojaan energialähteenä, rasva palaa tasaisesti ympäri koko kehoa. Pitkät sarjat eivät myöskään kiinteytä tai muokkaa kehoa yhtä tehokkaasti kuin lyhyet sarjat.

Jos on vasta aloittamassa kuntosalitreenin kannattaa valita sali, jossa on ammattimaista opastusta ja hyvinkoulutetut PT:t. Itse suosin ja suosittelen Idealfit Eira Helsingissä. Omistaja on urheilufysioterapeutti.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page